Държавният Следствен комитет в Русия е започнал проверка на песента на

...
Държавният Следствен комитет в Русия е започнал проверка на песента на
Коментари Харесай

Ветерани и православни срещу руската песен за "Евровизия"

Държавният Следствен комитет в Русия е почнал инспекция на песента на Манижа „ Руска жена “, с която изпълнителката бе определена да съставлява страната на " Евровизия ", заяви ”Эхо Москвы ".  Тази година конкурсът ще се организира в Нидерландия.

По-рано организацията на военните ветерани е подала тъжба против композицията във ведомството. Авторите на оплакването призовават да бъдат пресечени опитите да се дискредитира облика на съветската жена. На 17 март в изданието " Ветерански новини "  бе публикувано „ Комплексно умозаключение по аудиовизуален материал под название  " Russian Woman " на изпълнителката, която се показва под театрален псевдоним Манижа “. Ето няколко извадки от него:

След извършено „ сложно (психолого-юридико-лингвистическо) проучване на показания аудиовизуален материал и следствие на неговата изпълнителка, там бяха открити тежки закононарушения: песента бе оповестена за " съзнателно подигравателна, унизително оскърбителна, дисфорично осмиваща подигравка на систематизиран, групов (умишлено погрешно формиран) облик на съветска жена (екстраполиран на всички съветски жени) ".

" На съветските дами се приписва като присъща линия носенето на явно неуместни облекла, които наподобяват неуместно, предизвикателно повърхностно и безусловно безвкусно. За всички, които познават съветската просвета и се отнасят към нея почтително, е напълно явно, че неприятният усет, небрежното облекло  и нахалното държание не са присъщи за съветските дами и не могат да им бъдат приписвани “.

„ Докато пее, Манижа прави голям брой шокиращи, безобразни гримаси, в това число сякаш комично, само че в реалност повече от необичайно кривене. Тя демонстрира многобройни умишлени, очевидно несъответстващи (напълно необикновени за съветските дами, „ даже на смешка “) гримаси, ясно намекващи за душевен повредени, очевидно ненормални лица с признаци на психологични и поведенчески отклонения, с цел да образува подправено негативен облик “. И най-после расовия ѝ генезис е „ средноазиатски и макар, че живее от дребна в Русия, тя няма моралното право да съставлява съветските дами “. 

Следват изводите: песента „ Рускиня “ на Манижа „ е извънредно обидна за съветските дами и съветския народ като цяло, жестока засегнатост за националните усеща и оскърбление на човешкото достолепие на съветския народ на народен симптом “. „ Посоченото театрално зрелище е ориентирано към разпалване на междуетнически разкол, ненавист и омраза, от една страна — между руснаци и представители на централноазиатските нации, а въпреки това — между руснаци и евреи “.

Със свое отворено писмо излезе и съветската Международната социална организация " Съюз на православните дами ". Тя призова да се забрани проявлението на видеоклипа и присъединяване на Манижа на " Евровизия " 2021 по същите аргументи. 

Писмото бе подкрепено с друго - от Асоциацията на историческите и просветителни сдружения " Наследството на империята ", подписано от ръководителя на координационния съвет, положителния другар на България генерал-лейтенант на Службата за външно разузнаване на Руската федерация (в пенсия) Леонид Решетников. 

Последни към възмутената навалица се присъедиха Елена Драпенко и Валентина Матвиенко - едната е първи заместник-председател на Комитета по просвета на Държавната дума на Русия, а другата - Председател на Съвета на Федерациите, само че и двете са силно огорчени, наскърбени и възмутени, и не утвърждават такава ария да показва Русия. 

Песента Russian Woman и нейната изпълнителка Манижа са определени със зрителски избор след представянето на претендентите за " Евровизия " в програмата на съветския държавен Канал 1. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР